keskiviikko 30. syyskuuta 2009


Yleisradio täsmentää tänään kello 14 Silminnäkijä-ajankohtaisohjelman väitteitä pääministeri Matti Vanhasen (kesk) talon pystytysprosessista.
Tiedotteessa kerrotaan ohjelmaa yksityiskohtaisemmin, kuinka rakennustarvikelaskun maksaminen aikoinaan eteni. Myös rakennustarvikkeiden laatua kuvataan täsmällisemmin.

Salissa käsiteltiin vanhustenhoitoa. Se tuntui olevan juuri nyt hänen pienimpiä murheitaan. Tapansa mukaan hän on riisunut silmälasinsa selatessaan papereitaan. Olemuksesta päätellen hän ei juuri keskity lukemaansa.

- Ellei Yleltä saada selkeämpiä ja konkreettisempia vastauksia siitä, mitä (rakennusmateriaalia) Vanhaselle on toimitettu, talon isännän eli toimitusjohtajan täytyy tehdä johtopäätöksiä, Kalli pamauttaa MTV:n uutisille.
Kallin mukaan täsmennetyt vastaukset, jotka Yle antoi tänään pääministerille ovat nollan arvoisia. Kalli edellyttää, että Ylessä ryhdytään toimenpiteisiin, jos käy ilmi että TV 2:n Silminnäkijä-dokumentissa esitettiin toissailtana perättömiä väitteitä.
- Pidän luontevana, että kun totuus selviää, niin eri tahot vetävät siitä itsenäisesti johtopäätöksiä. Jotta politiikan ja tiedonvälityksen luottamus voisi palautua, Katainen sanoo.

Keskusrikospoliisi päättää perjantaihin mennessä, aloitetaanko pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) talonrakennusasiassa rikostutkinta.

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner sanoo harkitsevansa eroa, jos Silminnäkijä-ohjelman väitteet pääministeri Matti Vanhasen (kesk) saamasta puutavarasta osoittautuvat perättömiksi. Asiasta kertoo Yle uutiset.

Jungnerin mukaan toimitusjohtajan on kannettava moraalista vastuuta ohjelmista.