maanantai 5. marraskuuta 2007

Google jytinällä kännyköihin

Google on julkistanut yhdessä muun muassa T-Mobilen, HTC:n, Qualcommin ja Motorolan kanssa mobiililaitteille tarkoitetun avoimen lähdekoodin ohjelmistoalustan, Androidin.
Yritykset ovat perustaneet hankettaan varten Open Handset Alliance -nimisen liittouman. Ensimmäiset alustaa hyödyntävät puhelimet ovat kuluttajien saatavilla ensi vuoden toisella puoliskolla.
Strategiaan kuuluu se, että Google on aloittamassa yhteistyön matkapuhelimia valmistavien Motorolan, LG:n ja Samsungin sekä useiden operaattoreiden kanssa.
Liittoutuma rakentaa alustaa, jonka avulla internetiä ja muita kolmannen sukupolven palveluja voisi käyttää nykyistä helpommin matkapuhelimella. Alustan odotetaan myös tukevan Googlen hakukonetta sekä sähköposti- ja karttapalveluja.
Googlen tavoite on, että markkinoilla on mahdollisimman paljon sen palveluihin taipuvia kännyköitä. Rahan Google tekee puhelimissa mainoksilla, kuten se tekee pöytäkoneissa pyörivässä internetissä.
Avoimeen lähdekoodiin perustuva ohjelmistohanke on selvä haaste Nokialle, joka on panostanut Symbian-käyttöjärjestelmään.